Däckhotell i Malmö

Välkommen till Nya Ringservice däckhotell – för bästa förvaring av dina däck.

Hur du förvarar dina däck när du inte använder dem gör också sitt för däckens kvalitet och livslängd. Om du hyser in dina däck på ett däckhotell när de inte används så kan du vila tryggt i att däcken återhämtar sig under optimala förhållanden.

VÅRT DÄCKHOTELL I MALMÖ

Finns det något skönare och härligare än att bo på hotell? Kravlöst leverne där städning och matlagning sköts av andra. Man får sova i sköna sängar och spendera sin tid hur man önskar.

Däckhotell är kanske inte riktigt samma sak som hotell för oss människor, men vi lovar att dina däck kommer att trivas väldigt bra i vårt däckhotell över vinter- eller sommarvilan och vara i tip-toppskick när säsongen skiftar och du återkommer för att montera fast dem – och hysa in din andra uppsättning däck.

Sommardäck och vinterdäck

Eftersom vi lever i ett land där årstiderna skiftar markant, med milda, sköna somrar och kalla, isiga vintrar, så krävs olika typer av däck på bilen under de olika årstiderna. Sommardäck har mindre mönsterdjup och består av en gummiblandning som försämrar körgreppet avsevärt vid temperaturer under sju plusgrader. Vinterdäck, å andra sidan, sliter onödigt mycket på somriga vägar, särskilt vinterdäck med dubbar, och förbjuds när våren etablerat sig ordentligt. Vinterdäck är tillåtna när som helst på året om vinterväglag råder.

Kontakta oss

Hjuldelar i ett däckhotell

På grund av denna lagstiftning om sommar- och vinterdäck så innebär det i praktiken att de flesta bilägare har två uppsättningar däck i sin ägo. Som vi alla vet så är just bildäck kanske inte de fräschaste och enklaste sakerna att förvara – i synnerhet inte om man inte har obegränsat med förvaringsyta. Att låta däcken ligga utomhus över sommaren resp. vintern är inte alls särskilt goda förhållanden för däcken som vare sig dyrkar sol eller minusgrader. Vill man optimera livslängden på sina däck krävs god förvaring under den tid de inte används och då är en mycket smidig lösning att hysa in dem på ett däckhotell.

Optimala förhållanden

Vi på Nya Ringservice vet precis vad däcken trivs bäst i för miljö och erbjuder rätt temperatur och förvaringsläge under hela den tid de får vila hos oss. Nya Ringservice Däckhotell i Malmö erbjuder också tvätt av däcken och demontering samt montering i samband med däckbytet. När vi ändå är igång kan vi se över din hjulinställning, dina däcks kondition och i allmänhet försäkra dig om att du kör på trygga hjul. Att rå om sin bil på detta vis två gånger per år ger väldigt goda förutsättningar för säker körning.

Specialister på allt som rör hjul

Nya Ringservice erbjuder mer än bara däckhotell i Malmö, vi är specialister på hjul, däck och fälg, och hjälper dig med allt som har med dessa, och kringliggande, komponenter att göra. Vi bedriver försäljning av kvalitetsdäck och –fälgar och ställer alltid upp med expertråd för den som känner sig osäker.Optimera däckens livslängd


Att ha som rutin att kolla dina bildäck någon gång i veckan, eller kanske till och med varje dag om du kör mycket, låter kanske som ett basic råd, men faktum är att många missar denna enkla, förebyggande åtgärd som kan spara många däck från utslitning i förtid.

Precis som allt annat behöver däck rås om lite för att optimera sin livslängd, man kan inte bara köra på månad ut och månad in utan minsta eftertanke på den del av bilen som faktiskt är i direkt kontakt med det hårda, skoingslösa underlaget.

Lufttryck

Att ha rätt lufttryck i däcken sparar inte bara bränslekostnader, eftersom en bil som kör med för lågt lufttryck drar mer bränsle, utan också livslängden på däcken. För hårt pumpade däck och för löst pumpade däck slits båda i onödan, vilket i sin tur försämrar deras kvalitet snabbare än man kan tro. Däck som skulle hållit i tio år är kanske redo att kasseras redan efter fem år om man inte har koll på saker som just lufttrycket.

I bilens instruktionsanvisningar finns detaljer om exakt vilket lufttryck som är optimalt för just din bil – därifrån och upp till 15 % mer ska lufttrycket ligga, varken högre eller lägre.

Hjulinställning

Genom att se till att hjulen är jämnt balanserade undviker du ojämn förslitning av däcken. Ojämn förslitning förkortar också livslängden på däcken avsevärt eftersom däckmönstret ska vara inom gränserna över hela däcken, och inte bara på ena eller andra sidan.
Mer än bara ett däckhotell

Nya Ringservice är så mycket mer än bara ett däckhotell, faktum är att däckhotellet har vuxit fram efter resten av vår verksamhet som inkluderar allt som rör hjul, däck och fälg.

Viktigt med balans i hjulen

Hjulinställningen är viktig för bilens balans och trafiksäkerhet. Med balans i hjulens vinklar så kör man utan känslan av att bilen vill dra åt ett visst håll. Är hjulen inte i balans så har bilen en tendens att skapa vibrationer och vara svår att navigera i kurvor.

Det är lätt hänt att man själv saboterar inställningen på hjulen, det räcker med att man kör för snabbt över en hård kant, eller råkar köra in i en trottoarkant.

Vi på Nya Ringservice hjälper dig med hjulinställningen på din bil.

Försäljning

När du ska köpa nya däck, fälgar eller andra hjulrelaterade komponenter till din bil så erbjuder vi ett brett sortiment från kvalitetssäkrade leverantörer. Vi väljer noga ut de bildelar vi väljer att sälja, så att köpa från oss är alltid ett tryggt val.

Samarbetspartners

Bland våra samarbetspartners och bildelsleverantörer finner du bl.a.:

 • Goodyear
 • Michelin
 • Continental
 • Kleber
 • Tigar
 • Gislaved
 • Falken Tire
 • Kumho Tires
 • OCL Brorssons Fälgspecialisten
 • Svenska Fälg
 • Special Fälgar

Rådgivning

När du behöver expertråd angående dina hjul, däck och fälgar så hjälper vi dig med stort engagemang. För oss är det viktigt att du känner dig trygg i din bil och att din bil har en säker utgångspunkt för att röra sig trygg i trafiken.


Vi välkomnar alla olika typer av bilar – och människor – för vi vill att alla ska delta i strävan efter att skapa så säker trafik som bara möjligt.

Hoppas vi ses snart!Ringservice Dalaplan

Trelleborgsvägen 2, 214 32 Malmö
Telefon: 040-89898
Mån – Fre: 08-17
Lör: 09-13


Byta däck

Nya Ringservice står alltid redo till tjänst när det är dags för dig att byta däck!
Däckhotell

Nya Ringservice däckhotell i Malmö erbjuder prisvärd däckinhysning så att du kan spara plats, tid, och dessutom ge dina däck optimal vila mellan årstiderna.


Hjulinställning

Nya Ringservice i Malmö är specialiserade på hjulinställningar - Varmt välkommen till oss på Dalaplan!