Hjulinställning i Malmö

När din bil behöver ses över angående sin hjulinställning i Malmö så står vi på Nya Ringservice i Malmö redo med lika delar kompetens, erfarenhet och moderna instrument. Din bils hjulinställning balanseras på nolltid och din bil kan åter köra tryggt på vägarna.

Ställ in dina hjul hos oss!

Vad innebär hjulinställning?

Hjulinställning är när man kontrollerar hjulens vinkling och harmoni i relation till varandra och bilens underredesaxlar, perfekt balans behövs för att bilen ska köra tryggt i trafiken. När vi på Nya Ringservice genomför en hjulinställning så lyfter vi din bil och ser över hjulens inställningar. Det är främst hjulens vinklar som är av intresse – och punkten vi oftast finner felställning på.

Det är lätt hänt att man saboterar hjulens balans, genom att t ex köra in i en trottoarkant, ner i ett djupt hål på marken, eller över ett brant gupp i för hög fart. Det kan hända den bäste av förare, men vet man med sig att man eventuellt rubbat balansen i hjulinställningen så rekommenderar vi att du kommer till oss i Malmö och låter oss se över den.

 

Tecken på obalans i hjulinställningen

Det finns några olika tecken att vara uppmärksam på om man vill försöka avgöra om en hjulinställning är nödvändig.

  • Bilen drar åt ett visst håll.

    En bil ska rulla framåt om man ställer ratten i neutral position och trampar nätt på gasen. Om bilen istället drar åt ett visst håll så innebär det att en obalans i hjulinställningen har uppstått.

  • Däcken slits ojämnt.

    Ett annat tydligt tecken på obalans i hjulen är att däcken slits ojämnt. Ojämn förslitning kan också uppstå vid fel lufttryck, men i regel handlar det om just felaktig hjulinställning. Däckens livslängd ökar märkbart om man ser till att hålla hjulen rätt inställda.

  • Instabilitet i kurvor.

    När du kör och upplever att bilen känns instabil i kurvor och att det kan vara svårt att komma in i normal styrning efter en sväng, så är det högst sannolikt att en obalans har uppstått i hjulen. Lämna in bilen för hjulinställning

 

Upplever man att bilens hjul är i obalans ska man givetvis genast lämna in den för hjulinställning och vi på Nya Ringservice erbjuder snabb, kvalitetssäkrad hjulinställning i Malmö. Hjulinställning görs också när man låter byta bl a stötdämpare, bussningar, spindelleder och styrleder.

 

Service och pris

Vi på Nya Ringservice försöker alltid att hålla priserna pressade och ståndaktiga i konkurrensen, trots att den service vi erbjuder håller absolut toppklass. Vad en hjulinställning kostar beror lite på din bils märke och modell – kontakta oss för en offert!

En bil som får sina däck hjulinställda


Ringservice Dalaplan

Trelleborgsvägen 2, 214 32 Malmö
Telefon: 040-89898
Mån – Fre: 08-17
Lör: 09-13


Byta däck

Nya Ringservice står alltid redo till tjänst när det är dags för dig att byta däck!
Däckhotell

Nya Ringservice däckhotell i Malmö erbjuder prisvärd däckinhysning så att du kan spara plats, tid, och dessutom ge dina däck optimal vila mellan årstiderna.


Hjulinställning

Nya Ringservice i Malmö är specialiserade på hjulinställningar - Varmt välkommen till oss på Dalaplan!